Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2007 21:00 - Инструменти за редактиране и творчество на DVD
Автор: especta Категория: Забавление   
Прочетен: 2361 Коментари: 0 Гласове:
0




ЕЛЕМЕНТАРНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА РЕДАКТИРАНЕ
MyDVD Studio 6 е най-интуитивното приложение за бързо продуциране на висококачествени DVD заглавия, което ни се е случвало до изпитваме, при все че има ограничени възможности за редактиране на видео. В тази негова нова версия можете да позиционирате ръчно видеоминиатюрите в менюто. Освен това можете да импортирате MPEG-4 и DivX съдържание, както и видео от DVD дискове, незащитени с авторски права.
Цена 69.99 USD. Sonic Solutions, www.sonic.com.

Pinnacle Studio 9, версия 9.1, притежава втора времева линия ма видео на „картина в картина“; инструменти за увеличение и преместване на картината, за представяне на поредици от диапозитиви и невероятни инструменти за творчество на DVD заглавия. Pinnacle Studio 9 Plus (пряка цена 99.99 USD) притежава допълнителни възможности – стабилизация на изображението, автоматична корекция на цветовете и намаление на шума.
Цена 99.99 USD. Pinnacle Systems Inc., www.pinnacle.com.

В качеството си на видеоредактор Ulead VideoStudio 8 е зрял продукт с всички необходими възможности. След тях са автоматичното създаване на фонове и звуков съпровод, както и увеличение (zoom) и преместване (pan) на картината при представяне на поредици от диапозитиви. За съжаление неговите опции за творчество на DVD заглавия са доста ограничени.
Цена 99.95 USD. Ulead Systems Inc., www.ulead.com.

Изумителните шаблони на iDVD на Apple, както и невероятното удобство на работа с iMovie ще помогнат на новаците да постигнат невероятни резултати. Интерфейсът на iMovie може да послужи като модел за простота, а неговата функция за заснемане на видео (video capture) се управлява само с едно натискане на бутон. Функцията „пряко изрязване“ (direct trimming) дава възможност да изрежете даден видеоклип чрез провлачване на неговите граници до новото им местоположение. Освен това iMovie предлага богат набор от специални ефекти – светкавица, мъгла и лека запрашеност (fairy dust). Всички те имат отлични опции за конфигуриране. iDVD притежава 45 шаблона, които са на светлинни години по-напред в сравнение с тези на другите продукти. Опциите за придвижване са добри – с подменюта и менюта за глави (chapter menus). При това с iMovie можете да създавате поредици от диапозитиви с преходи, както и да съчетавате времето на изображението със звука, който тече във фон.
Цена 49 USD за пакета iLife ’04 (включващ iDVD, iMovie, iPhoto, iTunes и GarageBand), Apple Computer Inc., www.apple.com.

ИНСТРУМЕНТИ ЗА РЕДАКТИРАНЕ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ
ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
Всички инструменти за продуциране на видео на Adobe са функционални, но те работят най-добре, когато са част от пакета Adobe Video Collection 2.5 Professional. Например с Premiere се работи удобно и лесно, но той няма контроли за chroma key и движение. В такъв случай трябва да се насочите към Adobe AfterEffects, който предлага не само тези инструменти, но и много други. Възможностите за дизайн на менюта на Encore, макар и усъвършенствани, са по-слаби от тeзи на конкурентните продукти. Но Photoshop предлага възможност за съвместно редактиране на менюта в двете програми (round-trip menu editing).
Цена 1499 USD. Adobe Systems Inc., www.adobe.com.

ИНСТРУМЕНТИ ЗА ТВОРЧЕСТВО НА DVD
Sonic DVDit 5 се характеризира със структуриран работен процес, отлични шаблони за дизайн, функция за създаване на поредици от диапозитиви, както и възможност за отпечатване на етикети за дискове и кутии. В DVDit не е трудно да задавате функции за придвижване на отделните бутони и менюта, но не можете да извършвате пряко снемане (capture) на видео. Затова той не е така ефективен при конвертиране на видеозаписи на лента както Ulead DVD Workshop.
Цена 299 USD. Sonic Solutions, www.sonic.com.


DVD     DVD        DVD       DVD        DVD            DVD         DVD          DVD     DVD




Тагове:   DVD,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: especta
Категория: Забавление
Прочетен: 2138465
Постинги: 20
Коментари: 652
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол